Den fritstående seng stammer fra oldtidens kulturlande, hvorefter den så har udbredt sig til Afrika, det sydlige Asien og Europa. Sengen var førhen lavet af træ eller metal, og den bestod af en ramme på fire eller seks ben, forsynet med remme, hvorpå underlaget var placeret. Den fritstående seng har mange varianter alt efter tid, sted og socialt miljø. Omkring 1900’tallet begyndte der at ske forandringer hvad angik senge og hvad der var brugt som senge før i tiden. Nu kunne andre sovemøbler end den fritstående seng, som det ofte kun var husets forældre der sov i, være fx brikse eller køjesenge. Gæstesengen kunne fra 1920-50 være en harmonika-udtræksseng, i 1960’erne kunne det være en feltmadras eller en drømmeseng og senere kunne det være en sammenklappelig gæsteseng. Der opstod fornyet interesse for sengen, dens udstyr og omgivelser i 1990’erne. Sengen belyses af mange talemåder som et symbol for ægteskabet. Sengen har også gennem tiderne haft en religiøs værdi som rammen om liv og død.
Vælg nu en ordentlig seng
Mange mennesker er godt klar over, at man ikke kan spare penge på sit helbred. En stor del glemmer dog, at en god seng kan forebygge helbredsproblemer. Dette sker oftest pga. sengepriserne, som kan være lidt svære at sluge. Det ændrer dog ikke på, at man bør anskaffe sig en kvalitetsseng, da disse senge kan holde i lang tid og stammer fra pålidelige leverandører, som har erfaring og kompetencer med udvælgelsen af de bedste senge til dig.
Mange variationer af senge og madrasser
I dag finder man ikke 2 senge der er helt ens. Der findes både enkeltpersonssenge, trekvartsenge og dobbeltsenge. Derudover kan man både få høje og lave senge, man kan få en køjeseng eller en elevationsseng, ja man kan endda få en vandseng. Det er altså ikke altid lige til at vælge en ny seng. Her er der mange forskellige faktorer man skal gennemgå før man foretager et køb. Skal man fx sove 2 sammen er det nok let at vide om man skal have en enkeltpersonsseng, en trekvart eller en dobbeltseng. Men så skal man også tage højde for hvilken højde sengen skal have, skal man kunne side med fødderne ud over kanten, eller kan det være ligegyldigt. Derudover har mange senge i dag også indbyggede madrasser og man skal derfor overveje hvor hård, eller blød, ens seng skal være. Man skal også overveje hvor godt man ligger i de forskellige sovestillinger man har, altså på ryggen, siderne og muligvis maven. Sengens hårdhed kan dog løses med en madras. Er ens seng fx for hård, kan man vælge at købe en boksmadras og ligge denne ovenpå sengen. Der findes et hav af forskellige topmadrasser til sengene og det kan derfor også være svært at vælge sådan en. Man skal derfor overveje det grundigt før man foretager den endelige beslutning. Så alt i alt skal man altså tænke ens senge- og madraskøb igennem et par gange, før man foretager købet. Man bruger trodsalt 7-8 timer i den hvert døgn.